
zsázsa
💚kiváló gyógyhatású fűszernövény
💚Íze enyhén édes és közben markáns borsos csípősség jellemzi (kissé "tormás").
🌱Főbb tápanyagok: A-vitamin, B-vitamin komplex, C-vitamin, E-vitamin, kálium, kálcium, magnézium, foszfor, jód, vas, rostok és klorofill.
🌱Baktériumölő (baktericid) anyagokat is tartalmaz, ezért erős fertőtlenítő hatással bír.
🌱Erős "vérhígító" hatású: gátolja a túlzott vérrögképződést, ezáltal pedig csökkenti az infarktus és az stroke esélyét.
🌱Emésztésszabályzó és antimikrobiális hatása miatt a székrekedésnél, hasmenésnél, és puffadásnál egyaránt segít.
💚Tökéletes kiegészítője salátáknak, szendvicseknek, krémleveseknek, de tejfölös-joghurtos öntetekhez, majonézes salátákhoz a legfinomabb.
forrás: National Institutes of Health