
vörös mizuna
A mizuna egy ázsiai mustárféle.
A növény karakteres, enyhén csípős íze jól érvényesül a salátákban, szendvicsekben, de sajtkrémbe, túrókrémbe is ajánljuk. Húsokhoz halakhoz is tökéletes.
Rendkívül gazdag vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt is érdemes fogyasztani.
Mindemellett látványnak sem utolsó: apró levelei kétféle színben jelennek meg a vékony fehér száron, ezért díszítésre és ízesítésre egyaránt kitűnő.
💚Rostban gazdag, így segíti az emésztést.
💚Magas az antioxidáns tartalma.
💚Rendkívüli immunerősítő hatással rendelkezik!
💚Gazdag a rákmegelőzésben fontos szerepet játszó glükozinolátokban.
🌟Vitaminok:
C, E, K vitaminban gazdag
🌟Ásványi anyagok:
Vas, folsav, foszfor, kálcium, magnézium, béta karotin, kálium.
forrás: National Institutes of Health