vörös mizuna

A mizuna egy ázsiai mustárféle.

A növény karakteres, enyhén csípős íze jól érvényesül a salátákban, szendvicsekben, de sajtkrémbe, túrókrémbe is ajánljuk. Húsokhoz halakhoz is tökéletes.

Rendkívül gazdag vitamin- és ásványianyag-tartalma miatt is érdemes fogyasztani.

Mindemellett látványnak sem utolsó: apró levelei kétféle színben jelennek meg a vékony fehér száron, ezért díszítésre és ízesítésre egyaránt kitűnő.

💚Rostban gazdag, így segíti az emésztést.

💚Magas az antioxidáns tartalma.

💚Rendkívüli immunerősítő hatással rendelkezik!

💚Gazdag a rákmegelőzésben fontos szerepet játszó glükozinolátokban.

🌟Vitaminok:

C, E, K vitaminban gazdag

🌟Ásványi anyagok:

Vas, folsav, foszfor, kálcium, magnézium, béta karotin, kálium.


forrás: National Institutes of Health