Alakíts ki helyes zöldségfogyasztási szokásokat!

2024.10.01

Nap mint nap tapasztalatalom anyukatársaimmal együtt, hogy a gyerekeket nehéz rávenni egészséges - de egyúttal ízben nem olyan finom - ételek fogyasztására.

" Az óvodások és kisiskolások naponta átlagosan 263 gramm zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak" * . Ez alig több, mint a fele a napi 400 grammos ajánlásnak.

"Kevesebb zöldséget, gyümölcsöt, tejterméket és teljesértékű gabonát fogyasztanak a 4 és 10 év közötti magyar gyerekek az ajánlottnál, ugyanakkor a szükségesnél több zsírt és sót tartalmaz az étrendjük " .

Sárga Diána dietetikus szerint ez azért különösen aggasztó, mert a megfelelő mennyiségű zöldség- és gyümölcsfogyasztás elengedhetetlen a gyerekek egészséges immunrendszerének fenntartásához.

  • Valószínűleg 2024-ben más számot adna ki a kutatás, hiszen a helyzet évről évre ROMLIK. 
  • Ez a szám az ÁTLAG, sok gyerek bőven alatta marad. Idősebb korosztályoknál, felnőtteknél SEM JOBB a helyzet 
  •  A 263 ( vagy inkább kevesebb) gramm is nagyrészt VEGYSZEREKKEL kezelt   


      A mikrozöld olyan zöldség, ami

  • KONCENTRÁLTAN  tartalmaz VITAMINOKAT és TÁPANYAGOKAT (kisebb mennyiség többet ad
  • Teljesen VEGYSZERMENTES - bio magból, vegyszermentes gazdálkodásból
  • FRISS - nincs tartósítva, kezelve, hogy tovább eltartható legyen, átvétel után 5-7 napig frissen fogyasztható
  • FINOM - 2 év tapasztalatára alapozva állítom, hogy nem csak az én gyerekeim, hanem Vásárlóim gyerekei is -még a finnyások is- szívesen fogyasztják
  • MAGYAR, sőt helyi Termelő gazdálkodásából

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

 * a      Nestlé Hungária az InsightLab Piackutató Kft-vel és a NutriComp Bt.-vel közös friss, reprezentatív, a gyermekek táplálkozási szokásait vizsgáló kutatása. Az adatok felvételében és értékelésében több, mint nyolcvan táplálkozástudományi szakember és kérdezőbiztos vett részt, az adatfelvétel és adatelemzés közel egy éven át zajlott